Opskrift på mormors kanelsnegle (ca. 45 stk):
som ikke er for de fedt- eller sukkerforskrækkede!
Dejen:
1/2 liter mælk
1 pk. gær
200 gram smør
2 dl. sukker
1/2 tsk. salt
2 spsk. kardemomme
1 æg
Mel til dejen passer (dvs. en blød bolledej)
Smelt smøret og kom mælken i, når det er smeltet. Kom blandingen over det smuldrede gær - opløs gæren. Kom resten af ingredienserne i. Ælt dejen.
Dejen skal hæve i ca 30 minutter.
Remonce:
(som jeg altså laver meget på slump - så det er ca. mål)
200 gram smør (blødt)
2 dl. sukker (jeg gør ofte det at jeg bruger 1 dl sukker og 1 dl brun farin)
3 spsk. kanel
Del dejen i to, og rul den ud (sådan så den ca er 25x50 cm) og kom halvdelen af remoncen på. Rul sammen og skær sneglene ud (ca 1 1/2 til 2 cm). Jeg bager sneglene i papirmuffinsforme i en bageform med huller til muffins (så holder sneglene nemlig formen og remoncen bliver hvor den skal). Sneglene bages ved 250 grader i ca 10 minutter (alt efter hvor mørke man vil have dem).
God fornøjelse!
Lykken er at bage kanelsnegle med sine to dejlige piger...
Kram J
Ingen kommentarer:
Send en kommentar